Két író beszélget

Az Ünnepi Könyvhét vendége Darvasi László Márai Sándor- és József Attila-díjas költő, író, újságíró és Szilasi László József Attila-díjas író, irodalomtörténész (Magvető Kiadó).

Darvasi László új kötetében (Vándorló sírok) visszatér ahhoz a műfajhoz, amelyiknek az egyik legeredetibb és legkövetkezetesebb képviselője a magyar irodalomban: a Darvasi-novella nem rövid történet, hanem teljes világ, a hiányzó dolgok gazdag tárháza. (kiadok.lira.hu/kiado/magveto)

Március 14-én Szilasi László József Attila-díjat vehetett át irodalomtörténész és esszéista tevékenységért. A szerző … azért is fogadta szívesen ezt az elismerést, mert erre az írószervezetek jelölnek, így úgy érzi, az íróktól kapta a díjat. „Ha az irodalomtörténészi tevékenységemre is odafigyelnek, annak nagyon örülök: 16-17. századi költészettörténettel foglalkozom, ami egy rendkívül fontos ügy…” (szegedma.hu)

  • Helyszín: Reök-palota előtti tér (Tisza Lajos krt. 56.)
  • Időpont: 2012. június 9. (szombat) 17.00

Kapcsolódó információk:
Kortárs íróparádét hoz a Márai-program Csongrád megyébe (szegedma.hu)
Szilasi László kritikái Darvasi Lászlóról (irolap.hu)
Szilasi: Szerettem abban az ólban dolgozni – beszélgetés a Rotary-díjas íróval (delmagyar.hu)

Share
This entry was posted in Darvasi László, Író-olvasó találkozó, Június 9. (szombat), Magvető Kiadó, Reök-palota előtti tér, Szilasi László. Bookmark the permalink.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük