Berta Ádám: Egon nem fáradt

Berta Ádám: Egon nem fáradt című novelláskötetének bemutatója (Kalligram Kiadó)
Beszélgetőtárs: Bocsor Péter
(SZTE BTK Angol Tanszék)

“Okos, vidám, mellbevágó, naiv és fölforgató írások. Rendes novellák: tehát rendetlenek, rendetlenkedők. Fejreállósak. Berta Ádám komolyan játszik: a szereplők a leghétköznapibbak, többnyire trendi, reflektálatlan figurák. Van azonban az elbeszélésmódban, a szóhasználatban is valami bravúrosan rafináltan trendi és reflektálatlan, amitől meghökkentően viccessé, szórakoztatóvá válik az egész. Ráadásul a novellák a legváratlanabbul érnek véget, mindenféle szokásos csattanók nélkül, amitől akkorát csattannak, hogy csak na!” (Kukorelly Endre)

 

Berta Ádám (1974, Szeged) 1998-ban diplomázott a Szegedi
Tudományegyetem angol–magyar szakán, majd ugyanott, az Összehasonlító Irodalomtudomány tanszékén, “Irodalomelmélet és interpretáció” alprogramon folytatott posztgraduális tanulmányokat. A legújabb magyar prózáról szóló, illetve irodalomelméleti tárgyú írásai és fordításai különböző folyóiratokban és gyűjteményes kötetekben jelentek meg. Készülő disszertációjában E.T.A. Hoffmann: Der Sandmann és SigmundFreud: Die Unheimliche című szövegeit elemzi. Idén első kötetével mutatkozik be a könyvhéten. (Kalligram Kiadó)

  • Helyszín: Grand Café, amely nyári időszakban a Várkertben (a Móra Ferenc Múzeum mögött) várja látogatóit
  • Időpont: 2012. június 7. (csütörtök) 19.00
Share
This entry was posted in Berta Ádám, Grand Café, Író-olvasó találkozó, Június 7. (csütörtök), Kalligram, Könyvbemutató and tagged . Bookmark the permalink.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük