Szabó Róbert Csaba: Fekete Dacia


Erdélyi rémtörténetek – kötetbemutató (Libri Kiadó)

Beszélgetőtárs: Lengyel Zoltán (SZTE BTK Összehasonlító Irodalomtudományi Tanszék) (Bába Kiadó)

Kolozsvár, Nagyszeben, Herkulesfürdő, a Duna-delta és az erdélyi havasok több titkot rejtenek, mint gondolnánk: különös gyilkosságok, visszajáró halottak és megmagyarázhatatlan jelenések történeteit. Olyan történeteket, melyeket még egymás között is csak suttogva mesélnek egymásnak a városok és falvak lakói, de még inkább ideges pisszegéssel hallgattatják el azt, aki felidézi őket. Hiszen ki akarná, hogy torkon ragadja a jeges rémület, ereiben megfagyjon a vér, és azt se tudja, hol a határ a valóság és a képzelet játékai közt?

  • Helyszín: Grand Café, amely nyári időszakban a Várkertben (a Móra Ferenc Múzeum mögött) várja látogatóit
  • Időpont: 2012. június 6. (szerda) 20.00

Kapcsolódó információk:
Szabó Róbert Csaba blogja

Szabó Róbert Csaba középiskolai tanulmányait Szilágysomlyón végezte, 1995–1999 között. 1994-től 2003-ig a kolozsvári Babes-Bolyai Tudományegyetem bölcsészkarának hallgatója, magyar-néprajz szakon. Underground irodalmi lapot indít és szerkeszt az egyetemi évek alatt, Százas Szeg címmel. 2004-től a marosvásárhelyi A Hét c. hetilap munkatársa, 2005-től irodalmi szerkesztője lesz. 2006-tól a Látó szerkesztője, majd 2008-tól főszerkesztő-helyettese.

2002-től rendszeresen publikál karcolatokat, novellákat, elbeszéléseket, valamint recenziókat és kritikákat több romániai és magyarországi folyóiratban, mint például az Alföldben, a Bárkában, a kolozsvári Helikonban, az Irodalmi Jelenben, a Magyar Lettrében, a Korunkban, a Látóban, az Új Könyvpiacban, a Székelyföldben, a Tiszatájban, A Hétben, napilapokban, úgymint az Új Magyar Szóban, a Krónikában. Meseregényt közölt folytatásokban a Cimbora c., Sepsiszentgyörgyön megjelenő gyereklapban.
A József Attila Kör tagja.
Marosvásárhelyen él.

Share
This entry was posted in Grand Café, Író-olvasó találkozó, Június 6. (szerda), Könyvbemutató, Libri Kiadó, Szabó Róbert Csaba and tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.